برگزاری یک انتخابات سالم و آنلاین علاوه بر مسئولیت های سنگینی که دارد، در صورت رعایت نکردن نکات پایه میتواند در فرایند اجرای انتخابات تاثیر منفی بگذارد و در مواردی انتخابات را باطل کند. در این مطلب تلاش میکنیم نحوه اجرای یک انتخابات سالم و دقیق را بررسی کنیم.
بسیاری از نکاتی که میتوانند در برگزاری یک انتخابات سالم و موثر واقع شوند، در حقیقت قبل از انتشار یک انتخابات اجرا میشوند. به طور کلی تمامی موارد در عین اهمیت بالایی که دارند بسیار ساده و قابل انجام هستند.
برای برگزاری یک انتخابات سالم ابتدا به سراغ مسئول برگزاری میرویم. مسئول برگزاری انتخابات نباید خود در انتخابات ذینفع باشد. به عبارتی دیگر، مسئول برگزاری نباید خود کاندیدا باشد یا به هر طریقی از نتیجه انتخابات منتفع باشد.
برای آنکه دقت انتخابات را بالا ببریم و یک انتخابات سالم و موثر داشته باشیم، از چند هفته مانده به انتخابات شروع به جمع آوری اطلاعات انتخابات میکنیم و ترجیحا آنان را دسته بندی میکنیم: اطلاعات پایه (عنوان انتخابات، تاریخ برگزاری، حق رای، ناظرین)، اطلاعات داوطلبین و کاندیدای انتخابات (عکس، رزومه، برنامه انتخاباتی)، اطلاعات رای دهندگان و مشارکت کنندگان. سپس تمام اطلاعات را با دقت وارد سیستم میکنیم.
اطلاع رسانی شاید مهم ترین عاملی باشد که بسیاری از مسئولین اجرایی از آن چشم پوشی میکنند و تاثیر آن در برگزاری یک انتخابات سالم و با کیفیت را نادیده میگیرند. مشارکت یک انتخابات پیوند مستقیمی با اطلاع رسانی دارد.
به عنوان مثال در یک انتخابات آنلاین اطلاع رسانی میتواند شامل چند مرحله باشد. ابتدا ایجاد یک گروه در یکی از پیامرسان ها برای به اشتراک گذاری اطلاعات انتخابات آنلاین حیاتی است.
مورد مهم دیگر در خصوص داشتن انتخابات سالم و آنلاین، معرفی سامانه انتخابات آنلاین در گروه است. این مورد از آنجایی حائز اهمیت است که بسیاری از رای دهندگان آشنایی کمی با سامانههای رای گیری آنلاین دارند و نحوه رای دادن، برگزاری انتخابات آنلاین و اعتماد به یک سیستم رای گیری آنلاین برایشان آسان نیست.
برای برطرف کردن این موضوع میتوان با به اشتراک گذاشتن نحوه ساز و کار سامانه انتخابات آنلاین، نحوه مشارکت رای دهندگان، ارسال پیامک اطلاع رسانی، منتشر کردن لینک تبلیغات کاندیدا و پیشینهای از سامانه الکترونیک و مشتریان آن در اختیار رای دهندگان قرار داد.
نکته مهم دیگر این بار در انتخابات حضوری است و آن هم برابری شرایط در انتخابات حضوری است و البته امری بسیار سخت و پیچیده میباشد. در واقع تلاش برای مساوی قرار دادن شرایط انتخابات برای رای دهندگان و کاندیدا است؛
حضور داشتن نماینده کاندیدا در هنگام رای گیری و شمارش آرا، رسیدگی به شکایات احتمالی و شمارش مجدد، اجتناب از بروز خطای انسانی و بسیاری موارد دیگر است.
اما یکی از مزیتهای استفاده از سامانه رای گیری آنلاین کنار گذاشتن بسیاری از مشکلات موجود در برگزاری حضوری انتخابات است. با شمارش سیستمی آرا، احراز رای دهندگان به طور هوشمند و حق رای یکسان برای همه تمامی مشکلات انتخابات حضوری را برطرف کرده است که همین امر فاکتور بسیار مهمی برای داشتن انتخابات سالم و ایمن است.
برای اجرای دقیق و موثر انتخابات، توجه داشتن به جمع آوری اطلاعات، فراهم آوردن شرایط یکسان برای همه و اطلاع رسانیهای مکرر و با هدف میزان مشارکت در انتخابات را بالا میبرد. درصد مشارکت بالا میزان موفقیت یک انتخابات و مقبولیت آن را در میان رای دهندگان و مخاطبانش نشان میدهد.
انتخابات آنلاین در سازمانها و انجمنها :بررسی مزایا، چالشها و راهکارها
وظایف و اختیارات مجریان در انتخابات آنلاین
برگزاری انتخابات در کمترین زمان از طریق سامانه رای گیری
چالشهای برگزاری انتخابات از طریق سایت رای گیری انتخابات
امنیت سایبری و محرمانگی در انتخابات آنلاین
دردسرهای انتخابات سنتی چیست و چگونه از آنها دوری کنیم؟!
نحوه اجرای دقیق و موثر انتخابات سالم و آنلاین
تفاوت برگزاری انتخابات حضوری با رای گیری آنلاین
اهمیت برگزاری انتخابات توسط یک سامانه انتخابات بیطرف
قواعد مهم که در هر سامانه آنلاین باید رعایت شود!
انواع رای گیری الکترونیکی و اهمیت شفافیت در انتخابات
ایجاد امکان جدید شعب رای گیری و صندوقهای رای گیری در رای شمار
آیا سامانههای رای گیری آنلاین قابل اعتماد هستند؟
انتخابات مدیر مراکز مسکونی و تجاری با سامانه رای شمار
رای گیری آنلاین و الکترونیکی را از کجا شروع کنم ؟